Оновлення принципу публікацій

У зв'язку з частими дискусіями про обмеження змоги залишати блогові записи в разі падіння рейтингу користувача ниже 0.00, ініціативна група мережі ВКурсі прийняла рішення розглядати всі подібні випадки в індивідуальному порядку. Якщо рейтинг блогера за результатами голосувань читачів упаде нижче 0.00, автор тимчасово втрачатиме змогу залишати пости до моменту розгляду ситуації адміністрацією проекту — або до моменту зростання його рейтингу за рахунок нових голосів. Падіння рейтингу при цьому не впливає на можливість коментування. Якщо модератори дійдуть висновку, що падіння рейтингу не пов'язане з грубими порушеннями Правил блогової мережі ВКурсі, його рейтинг буде поновлюватись на нульовій відмітці, що дозволятиме автору публікуватись далі.

При цьому зберігається принцип саморегуляції контенту в мережі, оскільки саме реакція блогерів виступає найоперативнішим інструментом призупиняти публікацію матеріалів, що потенційно порушують основні принципи проекту ВКурсі. Однак, враховуючи часту суб'єктивність оцінок, кінцеве рішення про обмеження або поновлення дописів прийматиме адміністрація мережі — відтак тимчасово або назавжди блокуватимуться тільки блогери, що грубо та систематично порушують Правила ВКурсі. Аналогічно зберігатиметься відсортування дописів на Головну сторінку та стрічки ретрансляції ВКурсі за рейтингом — тексти з рейтингом нижче нуля, як і раніше, можна буде переглядати виключно в авторських блогах.

Якщо Ви вважаєте, що Ваш допис неправомірно випав зі стрічки на Головній сторінці і його не встигли оцінити більшість читачів — залиште під ним коментар, тоді текст при будь-якому рейтингу потрапить у стрічку останніх коментарів і буде швидше помічений читачами та модераторами мережі, що зможуть оцінити його позитивно. У випадку загального падіння авторського рейтингу нижче 0.00 Ви можете, не чекаючи на реакцію адміністрації, звернутись до неї самостійно, залишивши коментар у блозі «Хто ВКурсі?» або написавши повідомлення модераторам. Задля уникнення зловживань у мережі ВКурсі також обмежено право прямого голосування за профілі користувачів раніше, ніж вони досягнуть рейтингу 2.00.

5 коментарів

Святослав Вишинський
На даний момент технічною групою «ВКурсі» тестується можливість виводу постів на Головну сторінку при мінусових рейтингах дописів, а також змешення критичного порогу для публікацій у персональні блоги. Якщо в користувачів «ВКурсі» є особливі зауваження та ідеї з цього приводу — коментуйте. Очевидно, що в лібералізації політики публікацій є як свої позитивні, так і негативні сторони.
Михайло Шморгун
рівно на рік запізнилися, тепер це не актуально, ті хто доводили свою правоту мінусами перестали писати, а ті хто бажав дискутувати — знайшли інші площадки… Може це і зміниться, поки — ситуація невтішна…
Святослав Вишинський
На жаль, багато новацій неможливо було вводити одразу, оскільки вони вимагають суттєвих змін у платформі, на що в ініціативної групи не завжди вистачає часу у форматі «на громадських засадах». Утім, від'ємний рейтинг допису ніколи не був проблемою розв'язувати під ним дискусії, оскільки через стрічку коментарів видно всі пости, а ситуації з блокування авторів і раніше розв'язувались адміністрацією через підйом їхнього рейтингу до стартової нульової позиції (блог Захара Подкидишева, як приклад, декількаразово «реабілітовувався» таким чином). Більшість дискусій, по суті, розвивались навколо самого факту негативних голосів чи їхньої анонімності.
Захар Подкидишев
Питання не зовсім по суті, але все ж таки. Вчора в обід мій рейтинг був 2,89. Ввечері вже 2,53, хоча мої останні пости і коментарі не мінусували. Сьогодні, взагалі, 1,69. Мені, в принципі, пофіг, але просто цікаво у чому причина?
Святослав Вишинський
Це означає, що голосували або за 1) пости, або за 2) коментарі, або за 3) профіль. Необов'язково за останні. При цьому «вага» голосів у різних користувачів відрізняється відповідно до ваги їхнього рейтингу (+1 у користувачів з рейтингом 0.00-50.00, +2 в користувачів з рейтингом 50.00-100.00, +3 в користувачів з рейтингом 100.00-150.00). «Вага» голосів за профілі найвища, менша за дописи (пости), і ще менша за коментарі — система вираховує рейтинг за спеціальним алгоритмом. По +1 (в сумі +2) можна також отримати, доєднавши до вже зареєстрованого блогу профілі з соціальних мереж «В Контакте» і «Facebook». Більша частина голосів у мережі «ВКурсі» — позитивна, негативні голоси рідкісні, однак ми поступово будемо мінімізувати їхній ефект — на даний момент поріг виводу негативних постів на Головну сторінку вже зменшено до -10.00, поріг для публікацій коментарів до -50.00, пізніше буде зменшено поріг рейтингу профілів для публікацій основних дописів.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте