Допис тижня на ВКурсі.ком (17-23 січня)

Починаючи з 24 січня, адміністрація блогосфери ВКурсі.ком запроваджує публікацію щотижневого рейтингу кращих постів за версіями блогерів і модераторів мережі. Залишаючи за собою право відзначати найбільш вартісні, на думку модераторів, дописи, адміністрація ВКурсі.ком додаватиме до рейтингу автора кращого тижневого допису одиницю ("+1"), автору кращого допису місяця — три одиниці ("+3"), і кращого допису року — десять одиниць до рейтингу ("+10"). Поряд з відзнакою за версією модераторів буде називатись кращий пост за версією блогерів — а саме пост, який за останні сім днів отримав найбільше голосів користувачів (інформація про рейтинги дописів і коментарів також доступна в розділі «Top»). Критерії, за якими оцінюватимуться дописи — якість, обсяг, стиль, резонанс, суспільна значимість. Топ тижня за версією модераторів не включатиме пости особистого характеру, художню творчість блогерів, переклади, анонси, матеріали організаційних блогів, пряму політичну агітацію і дописи самих модераторів.
 
За проміжок 17-23 січня модератори ВКурсі.ком відзначили матеріал Юрія Чорнея «Коли українці були богами...» від 23 січня (станом на 00:00 24 січня рейтинг допису "+5"). Кращий матеріал за результатом голосування користувачів — «Так минає висока любов» Остапа Ножака від 20 січня (рейтинг "+7").

2 коментарі

Галина Дичковська
Може варто ще відзначати кращий коментар? Принаймні той, що набрав найвищу кількість балів?
Святослав Вишинський
У відзначенні кращого коментаря на ВКурсі.ком наразі немає потреби, оскільки будь-який коментар кількістю голосів відзначається самими користувачами — як і будь-який допис. На коментарі не поширюється заборона на передруки, тому при їхній кількості відбір та оцінювання становитимуть украй проблематичну задачу. Головна ідея ВКурсі.ком — саморегуляція авторами, тому рейтинги будуються за голосами. Всі найпопулярніші пости дня, тижня, місяця і за весь час існування ВКурсі.ком за голосами користувачів можна побачити в розділі «Top записів», усі найпопулярніші коментарі — в розділі «Top коментарів». Проте оскільки рейтинги, на думку адміністрації, не завжди відображають найбільш змістовні пости — модератори, не порушуючи і не втручаючись у голосування користувачів, паралельно відзначають публікації, які найбільше сприяють формуванню інтелектуального дискурсу ВКурсі.ком, звертаючи на них увагу читачів і додаючи до рейтингів авторів відповідну кількість одиниць.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте