Блогова мережа ВКурсі.ком: підсумки 2010 р.

Новий, 2011 р., блогова мережа ВКурсі.ком зустрічає, пройшовши через ряд метаморфоз і новацій, найвагоміші з яких варто перелічити в короткому підсумку. Проект ВКурсі.ком, який стартував 12 квітня 2010 р. на базі 35 користувачів, за неповні 9 місяців розвинувався в успішну міжрегіональну блогосферу з 23 організаційними блогами та 251 зареєстрованим дописувачем станом на 31 грудня, кожен з яких став учасником ВКурсі.ком у ланцюгу персональних запрошень. Закритість реєстрації та її делегування самим авторам не стали на заваді розвитку проекту, але натомість довели ефективність мережевої взаємодії блогерів, за якої розширення мережі, її рейтингове регулювання та наповнення якісним авторським контентом принципово можливі. За 9-місячний термін існування блогосфери ВКурсі.ком дописувачі опублікували 1253 унікальні пости і залишили 5628 авторизованих коментарів. Насьогодні ВКурсі.ком відвідують до 1000 унікальних користувачів щодня, а стрічки ретрансляції на ряді веб-сайтів, найбільшим із яких є інформаційний ресурс Українці.ком — постійно розширюють читацьку аудиторію мережі, роблячи дописи в ній усе актуальнішими.
 
Поряд зі збільшенням кількісних показників, протягом усього часу існування блогової мережі ВКурсі.ком ведеться робота з вдосконалення програмної частини ресурсу, систематично вводяться нові опції та можливості, покращується вже існуючий функціонал системи. Серед найвагоміших — недавня зміна обличчя стартової сторінки ВКурсі.ком та введення принципу рубрикації дописів за основними темами, створення виділених стрічок чотирьох найактивніших міст, додаткове розміщення інформерів суміжних до блогосфери проектів — Інтернет-каналу ВТемі.ком та інформаційного ресурсу Українці.ком. З повним переліком усіх функціональних новацій автори блогосфери можуть завжди ознайомлюватись на організаційній сторінці мережі Хто ВКурсі? Окрім внутрішніх змін, проект вперше запропонував своїм дописувачам безпосереднє спілкування з відомими людьми України: 27 жовтня гостем чат-конференції ВКурсі.ком став політолог, заступник голови партії «Сильна Україна» Кость Бондаренко. В січні 2011 р. гостем ВКурсі.ком також стане відомий український політик. І, як і раніше, ВКурсі.ком — один із небагатьох українських веб-ресурсів, цілковито вільних від банерної та контекстної реклами.
 
Ініціативна група проекту дякує всім авторам за активну участь, обмін інформацією і конструктивне спілкування. Без вас ВКурсі.ком неможливий.

13 коментарів

Галина Дичковська
Мені в рубрикації дуже бракує тематики ЕКОНОМІКА. Я розумію, що люди вбільшості з гуманітарної сфери, розумію, що економіку можна вважати підрозділом «суспільства» чи «політики», а все ж, видається доречною була б така рубрика, вона і дописувачів трохи б стимулювала в цьому напрямку.
??? як думаєте???
Святослав Вишинський
Економічна тематика зазвичай ефективно розподіляється між рубриками «Політика» (суб'єкти економіки) і «Суспільство» (об'єкти економіки). Втім, рубрикація формувалась на основі найбільш поширених у мережі ВКурсі.ком тем задля зручності навігації, тобто була орієнтована на загал текстів, які de facto є. На суто економічну тематику без явних реверансів у соціально-політичну сферу таких наразі небагато. Можливо, розділ «Економіка» буде актуальнішим пізніше.
Остап Ножак
і справді, реклами як такої немає… на перший погляд і не помітиш:)
Галина Дичковська
Пропоную всім вкурсівцям, хто має пости економічного спрямування, додати слово ЕКОНОМІКА в мітки.
А стосовно того, що економіка — це насправді суспільно політична тематика, то тут погоджуюсь. Однак інколи складається враження, що ми цей фактор недооцінюємо, тому, власне, мені захотілося його акцентувати.
Надія Григоренко
Мені здається, що власні художні твори слід відносити до особостого, а не до рубрики «культура».
Як думаєте?
Святослав Вишинський
Всі дописи на ВКурсі.ком є авторськими, тобто «власними». Письменництво і поезія є феноменами культури. Розділ «Особисте» призначений більшою мірою для сортування постів, котрі не піддаються класифікації в решту рубрик і несуть яскраво виражений особистий характер. Рубрикація на ВКурсі.ком ніяким чином не впливає на публічність дописів — усі дописи однаково доступні читачам — але сприяє зручності навігації по блогосфері.
Альберт Комарі
Святе, я помітив за собою одну особливість: я можу бути впевнений в одному, але, прочитавши твої коменти, можу змінити власну думку! Ох і вмієш ти настояти на своєму! :))
Хоча… Що тут сказати — ФІЛОСОФ!!!
Андрій Круглашов
Це правда. Свят не з тих, хто займаэться віндсерфінгом на хвилях громадської думки. Він як націлена торпеда :)
Альберт Комарі
Підтримую! Адже власна творчість — це 100%-вий прояв особистісних переживань!
Антон Шкуро
Без Вкурсі ми будемо не в курсі. Цікава, активна, приємна атмосфера забезпечується тільки завдяки модераторам та учасникам блогової мережі Вкурсі. Будьте пильними і не пропускайте свого шансу писати те, що Вам подобається. Всім щире дякую за співтовариство.
Альберт Комарі
Хочу подякувати модераторам та всім друзям у цій блогосфері за цікаву осінь! Сподіваюсь на те, що буде ще краще та цікавіше!
Володимир Карагяур
Можливо якось комусь спаде на думку випустити добірку найкращих художніх творів вкурсівців. Чому б не випустити?
Альберт Комарі
Вовчику, ти просто прочитав мої думки! Можливо, меценат знайдеться! Це було б дійсно святом!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте